sunnuntai 8. elokuuta 2010

Nopeampi pizzataikina


Selailin äidin Kodin kuvalehteä, ja siinä oli ohje antipastopizzaan. Tämä ohje oli nopeampi ja helpompi, kun ei tarvinnut tapella kaulimen ja taikinan kanssa, vaan käsin paineleminen riitti. Pizzaan tuli myös kivat reunat, vaikkakin pohja ei ehkä ollut niin rapea. Kuvassa pizza on ennen uuniin menoa.

Antipastopizza

2,5 dl vettä
2,5 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
4,5 dl täysjyvävehnäjauhoja (laitoin 5 dl tavallisia)
0,5 dl oliiviöljyä

Sekoita kuivahiiva,suola ja sokeri jauhoihin. Alusta ne öljyn kanssa hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen. Vaivaa hyvin, taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.
Vaivaa taikinaa jauhoitetulla työpöydällä. Jaa taikina kahteen osaan ja painele pala kerrallaan pizzan muotoon suoraan leivinpaperille. Halutessasi jätä korkeat reunat. Levitä päälle haluamasi täytteet. Paista uunin alaosassa mahdollisimman kuumassa. Aikaa on vaikea sanoa, koska se riippuu niin paljon uunista. Minä paistan pizzat aina kiertoilmalla, jossa on erityisesti alalämpö, 300 asteessa ja sopiva aika on n. 5-7 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti