maanantai 31. toukokuuta 2010

Ihanat mokkapalat




Kun olin pieni, mummoni toi aina käydessään leipomosta ostettuja mokkapaloja. Ne olivat silloin parasta mitä olin ikinä syönyt, ja ovat kyllä edelleen. Heti kun olin tarpeeksi vanha leipomaan itse, halusin tietenkin tehdä mokkapaloja. Ongelmana oli kuitenkin hyvän reseptin löytäminen, sillä mitkään tekemäni mokkapalat eivät olleet lähelläkään makumuistoani. Niinpä ne saivat jäädä leipomuslistaltani pitkäksi aikaa. Sitten eräänä kauniina päivänä päätin googlata mokkapalat ja siinä se oli, resepti täydellisiin mokkapaloihin. Ohje on siis täältä. Tällä kertaa tein puolikkaan annoksen pyöreään vuokaan ja lisäsin joukkoon Marianne crushia. Minttu sopii kyllä todella hyvin mokkapaloihin, söin itse varmaan puolet piirakasta! Kuorruteohjeen otin Kinuskikissalta.
Mokkapalat
5 dl jauhoja
5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa
1 tl suolaa
2 1/2 dl vettä
200 g margariinia
3-4 rkl kaakaojauhetta
1 dl piimää
2 kananmunaa
n. 75 g Marianne crushia (eli noin puoli pussia)
Sekoita kuivat aineet. Kiehauta suola, vesi, margariini ja kaakaojauhe. Sekoita ne kuiviin aineksiin. Lisää piimä, kananmunat (tarkista, että seos on jäähtynyt tarpeeksi), sekä Marianne crush. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Kuorrute:
100 g margariinia
6 dl tomusokeria
3/4 dl kahvia
3 rkl kaakaojauhetta
Kiehauta kaikki ainekset kattilassa, ota noin desi erilleen, jos haluat pursottaa kuorrutetta. Jäähdytä pinnalle tuleva kuorrute kylmässä vesihauteessa ja kaada se sitten piirakan päälle. Anna pursotettavan kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa, vatkaa se sitten vaahdoksi ja pursota pieniksi tähdiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti