lauantai 12. kesäkuuta 2010

Täältä tulee hauki...

..eipäs kun lohi! Elikkäs lohipiirakkaa. Mummoni 70-vuotis synttärijuhlat lähestyvät, joten valmistelurumba on nyt käynnissä. Olen jo leiponut kaksi täytekakkupohjaa, kaksi pellillistä mokkapaloja (ilman kuorrutusta) ja nyt siis kaksi lohipiirakkaa pakkaseen. Olen ennen tehnyt lohipiirakkaa muffinssipellin koloihin hieman eri ohjeella, mutta samalla idealla eli lohta, aurajuustoa ja kirsikkatomaatteja. Toimii! Tämän ohjeen bongasin Kodin kuvalehdestä ja sen on hieman tuhdimpi kuin aikaisemmin tekemäni. Nyysimme jo molempien piirakoiden kulmista pienet palat ja täytyy todeta, että hyvää tulee tälläkin ohjeella!



Lohipiirakka (pellillinen, ohjeen mukaan 10-12 hengelle)



200 g voita tai margariinia

3 dl isoja speltti- tai kaurahiutaleita

4 dl vehnäjauhoja

2 dl juustoraastetta

1 tl leivinjauhetta

1 dl vettä



Täyte

800 g perattua lämmisavustettua lohta

ripaus sitruunapippuria

1 ps auramurua (tai kokonainen pala murustettuna)

5 dl ruokakermaa

200 g ruohosipulituorejuustoa

4 munaa

1 tl rouhittua mustapippuria

(1/2 tl suolaa)

1 dl tillisilppua



Pinnalle

juustoraastetta

kirsikkatomaatteja



Nypi pohja-aineet taikinaksi. Kaulitse taikina pellille (kokeilin ekaan versioon painelemista, kuten ohjeessa neuvottiin, mutta se osoittauti hyvin hankalaksi). Levitä peratut lohipalat pohjan päälle, ripottele päälle sitruunapippuria ja auramurut. Sekoita kerma, munat, tuorejuusto ja mausteet. Kaada munakermaseos piirakan päälle. Ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja koristele halkaistuilla kirsikkatomaateilla. Paista ensin 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuttia ja nosta pelti sitten keskitasolle ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä ennen tarjoamista.



Kuva on aikas huono, mutta koitan napata myöhemmin paremman.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti