keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Hiivaleipää


Leipää on superkivaa tehdä ja sen syöminen on ehkä mahdollisesti vielä kivempaa. :) Monesti itse tehty leipä on ollut kuitenkin hienoinen pettymys, koska se ei ole maistunut oikein muulta kuin hiivalta ja suolalta. Tästä leivästä tuli kuitenkin erittäin hyvä, joten yllätyin positiivisesti! :)

Ohje on Pirkan hiiväleipävehnäjauhopussin (kauhea sanamonsteri :) kyljestä.


Hiivaleipä

5 dl kädenlämpöistä vettä
40 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl siirappia
50 g margariinia
2 dl kaurahiutaleita
n. 11 dl hiivaleipävehnäjauhoja
Liuota hiiva veteen, lisää suola, siirappi, kaurahiutaleet, osa jauhoista ja pehmeä margariini. Alusta vähitellen loput jauhot. Anna kohota liinalla peitettynä (minä kohotin n.45 min.). Leivo taikinasta kolme leipää ja kohota (n. 30 min.). Pistele leivät haarukalla ja paista 200 asteessa, uunin alatasolla n. 20 minuuttia.
Hyvä että kerkesi kuvat nappaamaan, kun mummo vei samantien yhden leivän, toisen söimme pikkusiskon kanssa ja kolmas jäi äidille. :) Tuore leipä on kyllä ihan parasta!

1 kommentti: