
Pizza 2 kpl n. 25 cm-pizzoja
1 tl kuivahiivaa
3/4 cup PLUS 1 1/2 rkl 42-asteista vettä (n. 2 dl)
1 3/4 cup vehnäjauhoja (n. 4 1/4 dl)
2 rkl hiivaleipäjauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
Liuota hiiva veteen. Sekoita kuivat aineet, tee keskelle kuoppa ja kaada siihen vesi-hiivaseos, sekä öljy (säästä 1 tl öljyä). Sekoita ja ja kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinaa öljytyin käsin viitisen minuuttia. Taikinan tulisi olla sileää ja joustavaa, mutta silti hieman tarttuvaa. Kaada loppu öljy kulhoon ja pyöräytä taikina öljyssä. Anna taikinan kohota 2 tuntia ja kauli sitten ohuiksi pizzapohjiksi. Levitä päälle tomaattikastiketta ja täytteitä (esim. tomaattia, mozzarellaa, ilmakuivattua kinkkua, kesäkurpitsaa, basilikaa yms.) Lorauta päälle hieman oliiviöjyä. Paista uunin alaosassa niin kuumassa kuin mahdollista.
Tomaattikastike
oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
purkki tomaattipyreetä
vettä
mausteita (suolaa, mustapippuria, basilikaa..)
sokeria
Lorauta oliiviöljyä kattilanpohjalle ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet. Laita liesi päälle ja lisää tomaattipyre, vesi ja mausteet heti kun valkosipuli alkaa tuoksahtaa (opin tuon Nigella Lawsonin ohjelmasta, näin valkosipulista ei tule kitkerää). Kiehauta ja maistele. Levitä pizzapohjan päälle. Tämä riittää kahteen ylläolevalla ohjeella tehtyyn pizzaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti