maanantai 7. kesäkuuta 2010

Piknikille!

Oli siis viimeinen koulupäivä ja meidän oli pakko päästä piknikille. Sitten tuli Se Suuri Kysymys: mitä syötäisiin? Koska aioimme skipata sen ah niin terveellisen ja ihanan kouluruoan, oli tilalle saatava vähintään jotain yhtä ravitsevaa. Jep jep, kanasalaattia siis! Tämä salaatti löi kyllä kouluruoan 10-0. Kun lisänä oli vielä parhaat kaverit (vain kaksi puuttui!), aurinkoinen keli ja hyvät jutut, niin tuloksenahan oli koulua parhaimmillaan! (Btw, tuosta voisi varmaan tehdä matemaattisen kaavan, mutta sehän onkin sitten jo aivan eri juttu ;)) Mutta tässä tulee broilerisalaatin ohje, kastike on apinoitu täältä, mutta tein siihen pieniä muutoksia.

Broilerisalaatti


1 ps Provencen salaattisekoitusta

1 rs kirsikkatomaatteja

kurkkua

suolakurkkua

hunajamelonia

tummia viinirypäleitä

fetaa (=salaattijuustoa)


500 g broilerisuikaleita

mausteita (esim. chiliä, paprikaa)


Kastike

200 g maustamatonta tuorejuustoa

tacomaustetta

1 prk ananasmurskaa suurin osa nesteestä pois valutettuna

majoneesia n. 1/2 dl

sokeria


Tarjoiluun tortillasipseja


Huuhtele ja pilko tarvittaessa salaattiainekset (eli fetaa yms. ei tarvitse huuhdella). Paista broilerisuikaleet, mausta makusi mukaan. Kokoa ainekset salaatiksi, sekoita kastikeainekset ja tarjoa kastike salaatin kanssa. Murustele tortillasipsejä päälle ja syö!


Kiitos kaikille ihanille ihmisille, joiden kanssa sain viettää nämä 9 unohtumatonta vuotta! Ja kiitos varsinkin teille K, L, M, E ja S, jotka jaksoitte valittamatta syödä tekeleitäni! Jatketaanhan Partyja!


3 kommenttia:

  1. Kiva blogilöytö. Ihania spanieleja sinulla! :)

    VastaaPoista
  2. Onpa hauskasti muokattu ohje! :) Salaattiinhan voi laittaa ihan mistä itse tykkää, mutta tuo tuorejuustokastikesovellus on varmasti kätevä. Meidän lähikaupasta kun ei ainakaan valmista taco-tuorejuustoa edes saa niin en pääse aina siinä oikomaan ;P

    VastaaPoista
  3. Kitinen: joo, ei meidänkään lähikaupassa sitä ollut (eikä muutenkaan mitään edes lähelle sitä), niin oli vaan pakko keksiä äkkiä jotain. :) Hyvin toimi noinkin, tarvitsi vain vähän majoneesia peittämään tuorejuuston makua.
    Dea: kiitti, on ne minustakin tosi ihania! :) Cockerit sulattaa sydämen jo pelkaästään katseellaan. :)

    VastaaPoista