Sitruunainen ambrosiakakku
125 g voita
3 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Vuokaan:
voita
seesaminsiemenia
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
2-3 rkl sitruunamehua
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Kääntele kuivat aineet muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon maito, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista.
Voitele n. 2 litran vetoinen tasapohjainen kakkuvuoka (käytin 24 cm:n irtopohjavuokaa) voilla ja seesaminsiemenillä. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrutus kakun pintaan, anna sen valua reunoillekin. Koristele halutessasi sitruunankuoriraasteella.
Ohje on Maku-lehdestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti