perjantai 4. kesäkuuta 2010

Raparperia!

Nyt on raparperikausi avattu! Minulla kesä alkaa silloin, kun saa raparperia. Halusin tehdä kesän ensimmäisen raparperipiirakan lempiohjeellani. Piirakasta tulee mehevä ja raparperit ikäänkuin uppoavat pohjaan. Siihen tulee myös lempparimausteitani eli kanelia ja vaniljaa! Ohjeen alkuperää en tiedä, sillä se on ollut meillä kirjoitettuna pienelle paperilapulle.

Lintulan raparperipiirakka



2 kananmunaa


2 dl sokeria


70 g voita sulatettuna


1 dl kermamaitoa (eli puolet kermaa, puolet maitoa)


3 dl vehnäjauhoja


2 tl leivinjauhetta


2 tl vaniljasokeria


2 tl kanelia


5 dl raparperia paloiteltuna





Vaahdota munat ja sokeri, sekoita joukkoon sulatettu voi ja kermamaito. Sihtaa jauhot siivilän läpi, sekoita ja kaada voideltuun vuokaan (halk. n. 24 cm). Levitä raparperipalat päälle. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Kaksinkertainen annos uunipellille. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätekön kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti