Eli vadelmamoussekakku. Vietimme yhden hauskan lauantain kavereiden kanssa leipoen kakkuja. Minä tein siis tuon vadelmakakun ja kaverini tekivät kerroskakun ja täytekakun. Yhdessä teimme varmaan kuusi pellilistä marenkeja (enkä edes pidä marengeista!). Oli siinä sitten syömistä..
Tuo vadelmamoussekakku oli monien reseptien yhdistelyn tulos. Pohjana käytin Kinuskikissan brownies-pohjaa, josta sovelsin pienempään 18-cm:n irtopohjavuokaan (eli noin 3/4 ohjeesta).
Täyte:
n. 5 dl pakastevadelmia
sokeria maun mukaan
5 liivatelehteä
5 dl flora vispiä
Soseuta ja paseeraa vadelmat. Liuota liivatteet kiehuvaan nestetilkkaan (minä käytin marjamehua). Sekoita liivateseos vadelmasoseeseen. Vaaahdota kerma ja lisää se vadelmaseokseen. Kostuta pohjaa hieman ja sivele sen päälle halutessasi vadelmahilloa. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Koristelin päällisen vadelmilla ja hyytelösokerista tehdyllä kiilteellä, sekä suklaahipuilla. Reunoja kiersi suklaaverkko.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti